Beste lezer, laat me in een paar woorden uitleggen waarom ik filigraanjuwelen in mijn collectie heb opgenomen. Omdat de schoonheid van de natuur een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen is, nodig ik je uit om even naar buiten te gaan. Neem gewoon een gevallen herfstblad en je kan de fijnheid van de nervenpatronen al bewonderen….
Dezelfde organische en complexe vormen van de natuur vinden we terug in de gedraaide en gebogen draden van filigraan vakmanschap.

Trouwens, wist je dat het woord ‘filigraan’ afgeleid is van de Latijnse woorden ‘filum’ voor draad en ‘granum’ voor zaad?
Geïnspireerd door de natuur en haar creaties, is de kunst van het filigraanwerk een van de oudste ambachtelijke technieken in de wereld en de juwelen van vandaag de dag kunnen zowel traditionele vintage esthetiek kopiëren of nieuwe, modernere interpretaties hebben.
Je kunt ook zien hoe de bijzondere schoonheid van edelstenen in een filigraanframe wordt benadrukt.

In mijn volgende verhaal geef ik je wat meer technische details, maar ik zou het zeker fijn vinden dat ook jij een glimp van de goddelijke creativiteit in deze ornamentele ontwerpen zou kunnen zien, voor de vreugde van je ogen en geest.