Turquoise en Chrysocolla

Dierenriem

Schorpioen, Boogschutter, Steenbok

Geboortesteen

November, December, Januari

Turquoise

Informatie

Turquoise (uit het Perzische “Firuse” – “steen van geluk”, of pirus – “winnen”) is een van de meest populaire halfedelstenen sinds de oudheid.

Synoniemen

Turkoois

Kleuren

Blauw, lichtblauw, blauwgroen, groen, vaak met bruine vlekken

Glitter

Was

Formule

CuAl6(OH)2[PO4]-4H2O

Hardheid

5 – 6

Origine

Vindplaatsen in Egypte, Sinaï, Iran, Afghanistan, Armenië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, de VS, Tanzania, Australië en Argentinië.

Chakra

Keelchakra

Chrysocolla

Informatie

Een andere oude naam van chrysocolla, Eilatsteen, komt uit de mijnen van de legendarische koning Salomo, die zich in de buurt van de baai van Eilat in de Rode Zee en de gelijknamige stad bevonden.

Kleuren

Blauw, blauw, groenblauw

Formule

(Cu, Al)2H2Si2O5(OH)4.nH2O

Glitter

Glas, was en vettig glas

Transparantie

Ondoorzichtig, soms zwak doorschijnend

Hardheid

2 – 4

Origine

Winning in de VS (Arizona, Nevada), Israël (Zuidelijk District), Congo, Chili, Rusland en Kazachstan.

Kernwoorden

Zelfexpressie • Extroversie • Charisma • Persoonlijke aantrekkingskracht • Zelfrespect • Integriteit • Een gevoel voor humor • Creativiteit

Betekenis en helende werking

Turkoois en chrysocolla hebben zeer gelijkaardige eigenschappen, het enige verschil is dat turkoois iets zachtere eigenschappen heeft en chrysocolla sterker, dus heb ik deze twee stenen in één hoofdstuk geplaatst.

Beide stenen zijn vrij zeldzaam en duur. Chrysocollastenen zijn groenblauw van kleur, vaak met inclusies van andere mineralen.

100% natuurlijk turkoois is zeldzaam en erg duur. Turkoois wordt het meest op de markt gevonden als gestabiliseerd turquoise. Dit betekent dat natuurlijk turquoise bedekt is met een laag epoxyhars of acryl zodat het zijn kleur niet verliest en niet te kwetsbaar is. Gestabiliseerd turquoise is een kwaliteitsmateriaal, dat in ieder geval niet alle kwaliteiten van natuurlijk turquoise heeft verloren. Het heeft zijn eigen voordelen – het is sterker en helderder van kleur.

Turquoise en chrysocolla hebben een zeer goed effect op zowel de spontane als voorbereide welsprekendheid. Ze helpen om het publiek te overtuigen en ermee in contact te blijven. Daarom zijn deze twee stenen zeer nuttig voor mensen wiens beroep verband houdt met communicatie. Turkoois en chrysocolla helpen om niet alleen informatie door te geven, maar ook de persoonlijke ervaring die spraak begrijpelijker, interessanter en dus charismatischer maakt. Deze stenen geven vertrouwen in de communicatie, helpen bij het omgaan met verlegenheid en het vinden van de juiste woorden, correcte intonatie, correcte gelaatsuitdrukking, kortom, alles wat nodig is om een goede indruk te maken op het publiek.

Chrysocolla en turkoois verhogen de emotionele charme en aantrekkelijkheid. Het dragen van een van deze stenen zal nooit onopgemerkt blijven.

Chrysocolla en turkoois brengen geluk en zelfvertrouwen, maar ook materiële rijkdom. Ze helpen om geld te verdienen door zelfrealisatie. Deze stenen zijn goed voor mensen wiens bedrijf is verbonden met enige creativiteit en kunst.

Op fysiek niveau zijn deze stenen goed voor het gezichtsvermogen, de ademhalingsorganen (astma-aanvallen worden voorkomen), kalmeren de zenuwen en hebben een goed effect op de voortplantingsorganen (hulp bij het zwanger worden en zwangerschap dragen).