Toermalijn

Dierenriem

Geboortesteen

Formule

Na(Li,A)3A16[(OH)4(B03)3Si6018]

Hardheid

7 – 7.5

Origine

Ontgonnen in Sri Lanka, Madagaskar, China, Brazilië, India, de VS, Canada, Italië, Zwitserland en Rusland.

Polychromatische toermalijn

Kernwoorden

Balans Yin Yang Yin Yang • Bewustzijn • Tolerantie • Liefde • Tederheid

Betekenis en helende werking

De balans tussen Yin en Yang zorgt voor een goede verbinding tussen lichaam en geest, wat emotionele stabiliteit betekent. Polychromatisch toermalijn verhoogt de tolerantie voor jezelf en anderen en houdt je aandachtig voor de innerlijke wereld van anderen en voor de buitenwereld. Als er problemen ontstaan, helpt het om niet in paniek te raken, maar om ze rustig en soepel op te lossen.

Polychromatisch toermalijn ontwikkelt het vermogen om van het leven te genieten en geluk te ervaren. Deze steen helpt om van jezelf te houden en bemind te worden en is zeer nuttig voor relaties in goede en slechte momenten, bijvoorbeeld om je te verzoenen en het juiste compromis te vinden dat geen bittere smaak achterlaat na een ruzie.  In het algemeen helpt toermalijn om conflictsituaties te vermijden die onze vitale energie wegnemen.

Op fysiek niveau is toermalijn een steen die in de klassieke geneeskunde en cosmetica wordt gebruikt vanwege de regeneratieve werking op de huidcellen en als antisepticum voor wondgenezing. Hij heeft over het algemeen een stimulerende werking op de huidstructuur en houdt de huid jong. Toermalijn verspreidt negatieve ionen die gunstig zijn voor de gezondheid en werken als een antioxidant. Het scherpt ook ons reukvermogen aan en versterkt de werking van medicijnen. Het stimuleert de hormoonproductie, het libido, de potentie en de vruchtbaarheid en ondersteunt de zwangerschap.

 

 

Chakra

Hartchakra, Zonneplexus

Zwarte toermalijn

Kernwoorden

Transformatie • Zuivering • Bescherming

Betekenis en helende werking

Zwarte toermalijn is vooral bekend om zijn vermogen om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Door meditatie met zwarte toermalijn is het mogelijk om psychologische blokkades als gevolg van slechte of traumatische ervaringen te doorbreken. Het reinigt de geest van negatief denken, verslaving en ongewenste gevoelens, genegenheid en connecties. Zwarte Toermalijn vermindert acute stress, voorkomt dat je te veel betrokken raakt bij andermans emoties en werkt tegen obsessies.

Op fysiek niveau wordt zwart toermalijn ook gebruikt in de klassieke geneeskunde en heeft meestal dezelfde eigenschappen als polychromatisch toermalijn, zoals het verspreiden van negatieve ionen, antiseptische eigenschappen, positieve effecten op de celstofwisseling. Het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, een ontgiftende werking op nieren en lever en werkt tegen infecties.

Chakra

Wortelchakra