Rode Jaspis en Luipaardhuid Jaspis (Rhyoliet)

Chakra

Wortelchakra

Dierenriem

Rode Jaspis = Leeuw, Maagd, Schorpioen
Luipaardheid Jaspis = Steenbok, Tweelingen

Birthstone

Rode Jaspis = Maart, Oktober, November, December
Luipaardheid Jaspis = Januari, Mei, Juni

Informatie

De echte Jaspis-edelsteen wordt Rode Jaspis genoemd, terwijl Luipaardhuid Jaspis of Rhyoliet een vulkanisch gesteente is dat qua chemische samenstelling lijkt op graniet. Echter, beide stenen hebben zeer gelijkaardige eigenschappen die je in de beschrijving hieronder kunt vinden.

Formule

SiO2; ; Ai203; Fe304, etc.

Hardheid

7

Origine

Winning in Rusland (Oeral), Frankrijk, USA en India.

Kernwoorden

Sterkte • Stabiliteit • Bescherming • Aarding • Gezondheid • Stamina

Betekenis en helende werking
Rode Jaspis

Rode Jaspis zorgt voor een sterke energiegolf en geeft een impuls om projecten te starten. Het gaat onze neiging tegen om uit te stellen wat nodig is om te handelen. Het is de steen van zorgvuldigheid en betrokkenheid. Deze kwaliteiten zijn vooral geschikt voor zakenmensen, sporters en mensen die dingen in beweging moeten brengen.

De steen staat voor leiderskwaliteiten, charisma, eerlijkheid en directheid. Hij helpt om de banden met de wortels, familie en voorouders te versterken en zo hun steun te intensiveren.

Op fysiek niveau is rode jaspis de steen van schoonheid en seksualiteit. Hij werkt gunstig op het libido en de vruchtbaarheid en ondersteunt de zwangerschap. Tevens heeft hij een positief effect op de bloedcirculatie en de stofwisseling.


Luipaardhuid Jaspis (Rhyoliet)

Luipaardhuid Jaspis zorgt voor een stabiliserende en stille energie voor langdurige projecten van uw voorkeur. Het optimaliseert en reguleert uw energie en inspanningen en vermijdt overdaad, om ze zo tot een succesvol eindresultaat te brengen. Het helpt om werk en inspanning in evenwicht te brengen en geld te verdienen door uw favoriete activiteiten en hobby’s om te zetten in een echt bedrijf op professioneel niveau.

Luipaardhuid Jaspis stimuleert gezonde activiteiten, fitness of sport en verbetert ook het contact met uw huisdieren. Het werkt tegen ontstekingen en versterkt het immuunsysteem.