Parels

Chakra

Derde oog chakra

Dierenriem

Tweelingen, Kreeft, Vissen

Geboortesteen

Maart, Mei, Juni, Juli

Informatie

Parels zijn biogene vaste, geronde of onregelmatig gevormde vormen die uit de schelpen van sommige zee- en rivierweekdieren worden gewonnen. Ze komen in verschillende kleuren voor: wit, geelachtig, zilver, goud, crème, blauw, groen, zwart, grijs of roze en hun transparantie gaat van doorzichtig tot ondoorzichtig. Volgens de moderne, door MMA goedgekeurde nomenclatuur van mineralen behoren parels niet tot de mineralen, maar bevatten ze het mineraal aragoniet in hun samenstelling.

Hardheid

3 – 4

Kernwoorden

Gevoeligheid • Zachtheid • Vrouwelijkheid • Zuiverheid • Intuïtie • Sierlijkheid

Betekenis en helende werking

Parel is een steen van zuiverheid en gevoeligheid. Hij helpt om te ontspannen, om emotionele harmonisering te ondersteunen en zorgt voor stabiliteit en plezier. Parel geeft sierlijkheid en benadrukt de beste karaktereigenschappen. Het is een steen van vrede en rust. 

Op fysiek niveau worden parels veel gebruikt in cosmetica. Ze worden toegevoegd aan crèmes en serums, omdat ze een witmakende en hydraterende werking hebben. Het dragen van een parelketting maakt je niet alleen visueel mooi en stralend, maar door het contact met de menselijke huid geeft het ook een verjongingseffect.  Parels worden ook gebruikt in de klassieke geneeskunde omdat ze veel calcium en aminozuren bevatten. Ze hebben bovendien wondhelende eigenschappen, zijn nuttig tegen oogziekten en verlichten de symptomen van staar (oogdruppels). Parels worden verondersteld het hormoonsysteem in balans te brengen en een sterk afrodisiacum te zijn.