Obsidiaan

Chakra

Wortelchakra

Informatie

Obsidiaan is geen rots, maar vulkanisch glas. Als er ook as in is opgenomen, zal het sneeuwobsidiaan zijn. De kleur is zwart, grijs en roodbruin.

Origine

Obsidiaanafzettingen bevinden zich op de Liparische en Canarische Eilanden, IJsland, Transkarpatië, Siberië, Centraal-Azië, Transbaikalië, Primorye, de Kaukasus (Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Azerbeidzjan), Kamtsjatka en de Koerilen. De grootste voorraden bevinden zich in Mexico, dus de meeste obsidiaan zal Mexicaans zijn. Een typische Mexicaanse obsidiaan is een opvallende variëteit met een zwarte kleur met een zeer mooie fluweelzachte goudkleurige tint.

Kernwoorden

Zelfkennis • Pijnherstel • Vergeving • Zuivering • Bescherming

Betekenis en helende werking

Obsidiaan komt in ons leven als het tijd is om wat pijn te verzachten. Deze steen creëert een veld dat het mogelijk maakt om pijn, zowel emotioneel als fysiek, te helen. Obsidiaan elimineert gespannen reacties, helpt om afscheid te nemen van harde herinneringen aan het verleden, maar ook van iets onnodig en onaangenaams in het heden. Dit manifesteerde zich in oude magische praktijken, toen obsidiaan werd gebruikt om rituele messen te maken, die werden gebruikt om alles af te snijden wat niet nodig was in de symbolische en energetische zin van het woord, of om rituele schotels te maken voor heilige offers aan de goden, evenals beschermende amuletten. Obsidiaan helpt om afscheid te nemen van wat pijn doet – wrok, verraad, schuldgevoel, eenzaamheid, enz. De steen creëert een dieper contact met het onderbewuste, een gunstig veld om interne problemen te elimineren en te vervangen door interne wijsheid en ervaring. Obsidiaan herstelt een positief gevoel van leven na het ervaren van teleurstelling of pijn, en creëert zo een goede basis voor een nieuw begin. 

Op fysiek niveau is obsidiaan zeer bruikbaar omdat het helpt om de oorzaken te identificeren die pijnlijke gevoelens creëren (of kunnen creëren), eerst op emotioneel niveau en vervolgens op fysiek niveau (psychosomatiek) en om deze oorzaken weg te nemen. Obsidiaan ontspant, verlicht vermoeidheid en spanning en heeft zo een positief effect op de spieren en de wervelkolom. De steen bevordert de genezing van wonden en een snelle regeneratie van de huid. De belangrijkste eigenschap van obsidiaan is het verlichten van pijnlijke gevoelens in alle delen van het lichaam. Daarom is het goed om het op een zieke plaats aan te brengen of het gewoon voortdurend te dragen. Er is nog een andere goede eigenschap van obsidiaan – het brengt de rechter- en linkerhersenhelft in evenwicht.

Gerelateerde producten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.