Maansteen

Chakra

Derde oog chakra

Dierenriem

Kreeft

Geboortesteen

Juni, Juli

Synoniemen

Adular of Adularia

Formule

(Na, K) AISi308

Hardheid

6 – 6.5

Origine

Winning in Sri Lanka, Birma, India, Madagaskar, Brazilië, de VS, Rusland, Oostenrijk en Zwitserland.

Kernwoorden

Bioritmes • Gevoel van tijd • Emotie • Spontaniteit • Introspectie

Betekenis en helende werking

De maansteen stimuleert spontane acties en spontane beslissingen met betrekking tot visueel creatieve ontwikkeling en denken. Hij ondersteunt de ontwikkeling van helderziendheid en helderhorendheid. Het is de steen van zelf-ontdekking op een emotioneel-intuïtief niveau tot het punt waar dromen werkelijkheid worden. Hij activeert het bewustzijn om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en bevordert de flexibiliteit van geest in plaats van eenduidigheid.

Maansteen is nuttig voor relaxatie, vooral om na een werkdag over te schakelen van werk naar rust. Het is de geschikte steen voor muzikanten en zangers omdat hij helpt om geluiden te herkennen en te reproduceren.

Op fysiek niveau brengt maansteen het bioritme van het organisme in balans, werkt het tegen stress, slapeloosheid en slaapwandelen. Hij zou kunnen helpen tegen problemen van de schildklier, nieren en blaas en om de bloeddruk te normaliseren. Maansteen zou ook goed zijn voor de vruchtbaarheid en het dragen van de zwangerschap.