Larimar

Dierenriem

Leeuw, Vissen

Geboortesteen

Februari, Maart, Augustus

Informatie

Larimar is een halfedel, blauwwit mineraal met een troebele tint.

Kleuren

Blauw, donkerblauw, lichtblauw, groenachtig blauw, wit, blauw en wit

Formule

NaCa2Si3O8(OH)

Hardheid

5.5 – 6

Origine

Larimar wordt slechts op twee plaatsen op onze planeet gevonden – op het schiereiland Barahona in de Dominicaanse Republiek en in het gebied van Fitta bij Soave in Italië.

Kernwoorden

Rust • Pacificatie • Ontspanning

Betekenis en helende werking

Larimar helpt om te ontspannen en zich te ontdoen van schuldgevoelens, wrok of interne spanningen. De steen geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met je emoties en ze te leren beheersen. Hij helpt om je fouten toe te geven, maar niet bezwaard te zijn met schuldgevoelens. Larimar is de steen van communicatie. Hij ondersteunt de communicatie met andere mensen in moeilijke situaties en helpt om een gemeenschappelijke taal te vinden, conflicten te vermijden, onnodige ophef en overmatige activiteit te vermijden. Larimar is zeer goed voor meditatie en reflectie. Het beschikt over innerlijke stilte, contemplatie en helpt om diep in je zelf te gaan. Larimar is ook een goede steen voor thuis, in de relatie met familie en kinderen en om een zone van comfort en rust te creëren.

Op lichamelijk vlak heeft larimar een goed effect op het zenuwstelsel, verlicht het stress, hoofdpijn en slapeloosheid. Helpt bij nerveuze huidaandoeningen. Versterkt de wervelkolom en de botten.