Carneool en Rode Agaat

Chakra

Sacrale chakra

Dierenriem

Leeuw, Maagd

Geboortesteen

Juli, Augustus, September

Informatie

Carneool en rode agaat hebben zeer gelijkaardige fysische en metafysische eigenschappen. Eigenlijk is carneool een soort rode agaat, maar het is transparanter en heeft geen strepen, wat typisch is voor alle agaat.

Formule

SiO2

Hardheid

6.5 – 7

Origine

Mijning in India, Madagaskar, de VS en Rusland

Kernwoorden

Energie • Warmte • Motivatie

Betekenis en helende werking

Carneool verbetert de stemming en geeft een stroom positieve energie. Het helpt om te motiveren tijdens routinewerk, maar stimuleert ook om nieuwe dingen te ontdekken. Het is een steen van vitaliteit en seksualiteit, geeft drive en moed en creëert een omgeving van vrolijkheid. Carneool zorgt voor charisma en maakt een persoon zowel van buiten als van binnen aantrekkelijk, verhoogt het gevoel van eigenwaarde en werkt tegen jaloezie en afgunst. Het helpt om oude gewoontes te laten vallen en je open te stellen voor nieuwe inzichten. Het is goed voor de zelfidentificatie en dus voor de zelfrealisatie.

Op fysiek niveau ondersteunt Carneool de ontgifting van het organisme, werkt tegen ontstekingen, infecties, verkoudheid en virussen. Het kan ook helpen om te herstellen na ziekte en heeft een positief effect op het libido, de potentie en de vruchtbaarheid.