Agaat

Zodiac

Weegschaal, Tweeling, Stier, Maagd

Geboortesteen

Mei, Juni, September, Oktober
Informatie
Is een dunvezelige chalcedoonsteen met een gelaagde textuur en een gestreepte kleurverdeling. Juweliers noemen sommige varianten van chalcedoon ook wel agaat zonder dat er sprake is van expliciete gelaagdheid, maar met verschillende insluitsels die een patroon creëren (bijvoorbeeld houtagaat). Agaat is semi-transparant of ondoorzichtig en kan bijna elke kleur hebben.
Formule
SiO2
Hardheid
6.5 – 7
Oorsprong
Agaat wordt bijna overal ter wereld gewonnen.
Sleutelwoorden

Aarding • Aanpassing • Integriteit • Flexibiliteit • Zachtheid

Betekenis en helende werking
Agaat is een zeer zachte steen. Tot op zekere hoogte kan men het een vrouwensteen noemen. Deze steen is uitstekend geschikt voor het gezin, het huis, de geboorte en de opvoeding van kinderen. Agaat geeft interne flexibiliteit, maakt conflicten glad en helpt om geen ruzie te maken. Het bevordert de emotionele harmonie, vooral in het gezin en met geliefden.

Agaat helpt ook om zich snel aan te passen aan nieuwe opstellingen, nieuwe levensstijlen en om een gevoel van comfort en vriendelijkheid te creëren.

De agaatsteen aardt en verbindt ons met de natuur en het dierenleven. Als er huisdieren in huis zijn, draagt agaat bij aan een beter begrip met hen. Agaat helpt je om jezelf en anderen te accepteren zoals ze zijn. Het is een steen van integriteit en natuurlijkheid.

De algemene eigenschappen van agaat op fysiek niveau:

Agaat helpt om fysiek en emotioneel te ontspannen en heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel. Het normaliseert de stofwisseling en helpt het lichaam om voedingsstoffen op te nemen.

Eigenschappen per kleur
Blauwe agaat (Keelchakra) geeft ontspanning, kalmeert het zenuwstelsel, verlicht stress, verlicht huidziekten.

Roze agaat (Hartchakra), grijze agaat en witte agaat (Kroonchakra) ontwikkelen psychologische flexibiliteit en voegen vitaliteit en altruïsme toe. Roze agaat heeft een zeer goed effect op de huid en de celregeneratie.

Groene en houtachtige agaat (Heiligbeen chakra, Wortel chakra) helpen bij het vinden van een band met de familie, stimuleren de interne bronnen en helpen om twijfels en interne desoriëntatie weg te nemen. Ze geven aarding en verbinding met de natuur.